autobedrijf carpoint

Welke automerken zijn goedkoop te onderhouden?

Geplaatst op

Een van de duurste dingen die je kunt aanschaffen is de auto. Natuurlijk omdat de prijs voor een auto hoog ligt, ook tweedehands auto’s zijn niet supergoedkoop. Daarbij speelt ook de afschrijving van een auto een rol, dat heb je dus bijvoorbeeld bij een woningaankoop niet. Dus relatief gezien is een auto duur in de aanschaf en zeker geen directe investering. Je wil niet dat je veel geld kwijt bent aan een auto wanneer je daar geen budget vrij kunt maken. Dan is het zaak om een auto te hebben waar je lang mee kunt rijden zonder dat er noemenswaardige reparaties aan moeten gebeuren. We hebben een aantal automerken onder de loep genomen en gekeken welke nu eigenlijk het goedkoopst waren in het onderhoud. Daar kwam een interessant lijstje uit naar voren dat je echt even wilt zien. Benieuwd naar de goedkoopste automerken als het gaat om onderhoud? Kijk dan snel met ons mee en laat je informeren.

Dure reparaties

Reparaties aan een auto variëren qua omvang, maar zijn bijna nooit echt goedkoop, omdat er naast de onderdelen altijd sprake is van manuren. Er bestaan vrij dure reparaties, bijvoorbeeld aan de motor of versnellingsbak revisie. Dan praat je al snel over 2000 euro. Moet je een hele nieuwe versnellingsbak, dan spreek je over ruim 5000 euro. Echt niet de moeite waard. Maar gelukkig zijn er ook partijen die de prijzen zo laag mogelijk proberen te houden, zodat het nog wel uit kan, maar je moet goed zoeken en vragen wat de kosten zullen zijn.

Goedkope automerken

Wanneer je toch een reparatie moet laten doen, dan is het prettig om een auto te hebben die voor een relatief lage prijs onderhouden kan worden. Check onze top-10 lijst met automerken die dat laatste mogelijk maken:

Merk Gemiddelde kosten Kilometerstand
Honda € 271,93 31.623
Suzuki € 207,24 21.408
Toyota € 307,02 21.467
Chervolet € 209,43 22.343
Mazda € 323,47 29.608
Ford € 234,65 33.066
Lexus € 337,73 33.122
Skoda € 237,94 31.488
Hyunda € 258,78 33.107
Nissan € 298,25 30.285

Natuurlijk is het wel belangrijk dat het design van een wagen je ook aanstaat. Daarnaast hangt het ook af van het type auto dat je koopt, soms is het ene type wat gevoeliger voor reparaties dan het andere, maar wanneer we alles bij elkaar rekenen, het aantal reparaties dat nodig is, dan is de Honda toch echt het goedkoopste merk.

Meer lezen?

Op onze site hebben we meer informatieve blogs voor je. Blijf ons volgen en doe je voordeel met de tips die we je geven.

Gerelateerde berichten

Bespaar kosten met een studentchauffeur

Steeds meer mensen in Nederland nemen een privéchauffeur die hen naar allerlei locaties in Nederland brengt. Niet alleen mensen in de zakelijke...

Lees meer

Auto huren of kopen: wat is verstandiger?

De auto is één van de grootste kostenposten in een huishouden; elke maand betaal je weer voor de verzekering, belasting, onderhoud, afschrijving en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden