Er zijn 1001 dingen die je met je auto kunt doen om deze een nieuwe look te geven. Er zijn ook veel zaken die je direct al bij kunt bestellen wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. We nemen een aantal dingen met je door om je een beeld te geven wat er zoal mogelijk is. Kijk met ons mee en doe er je voordeel mee.

Hoe gaat het als ik een nieuwe auto ga kopen?

Wanneer je naar de dealer gaat, rekenen ze een vanaf prijs. In de praktijk moet je dat een beetje zien als een lokkertje, want er komt altijd wat bij. Welke opties zijn er dan eigenlijk allemaal? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Lichtmetalen wielen
  • Metallic lak
  • Leren bekleding
  • Elektrische stoelen
  • Autoruiten blinderen
  • Navigatie
  • Koplampen die meedraaien
  • Vierwielaandrijving

Je kunt het dus zo duur maken als je zelf in eerste instantie eigenlijk niet wilt…. Vaak kies je toch voor wat extra’s, ondanks dat je ging voor het standaard model. Een sportpakket (alsof je met je auto de Dakar-rally gaat rijden of het circuit van Zandvoort onveilig gaat maken) en een dieselmotor compleet met vierwielaandrijving zorgt dat je auto zo bijna 20.000 euro duurder is. Gelukkig ben je er altijd nog zelf bij.

Hoe kan ik goedkoper een auto kopen?

Een veel voordeligere aankoop is een tweedehands auto. Al was het maar vanwege het feit dat een nieuwe auto na het eerste jaar al de helft van zijn waarde aan afschrijving verloren is. Bizar eigenlijk. Een auto is dus zeker geen goed investering op de langere termijn, maar het is natuurlijk wel een investering in je mobiliteit en dus een zeker vorm van vrijheid en we weten allemaal dat vrijheid geld kost. Een andere optie is een auto leasen voor een bepaald bedrag per maand. Dan heb je een nieuwe auto en zit je daarnaast niet met kosten voor de garage, want dat zit er allemaal bij in. Je hoeft alleen aan de brandstof te denken en het aantal kilometers dat je rijdt, want je spreekt een maximum aantal kilometers af voor de vastgestelde prijs. Kom over dit aantal heen heen, dan betaal je bij. Maar dat laatste is niet snel het geval als je een gedegen inschatting maakt van hoeveel je werkelijk per jaar rijdt.