autobedrijf carpoint

Welke auto onderdelen zijn goed te recyclen?

Geplaatst op

Steeds meer mensen houden rekening met het milieu door goed te recyclen. Dit begint natuurlijk al bij de simpelste manier om je afval te scheiden. Op vullen plekken in Nederland scheiden we tegenwoordig al 4 verschillende soorten afval (naast chemisch en groot afval). Denk hierbij aan plasticafval, restafval, GFT-afval, glaswerk en papierafval. Naast dit reguliere afval recyclet men ook automaterialen. Kapotte auto onderdelen kun je niet zomaar weggooien. In dit blog leren we je de meest voorkomende gerecyclede en herbruikbare auto onderdelen.

Autobanden

Bandenafval is een groot probleem, omdat het rubber verbrand wordt en dit is slecht voor het milieu. Maar banden kunnen zeker worden hergebruikt en hergebruikt. Eenmaal uit de auto’s verwijderd, kunnen ongewenste gebruikte banden worden omgevormd tot zachte speelveldondergronden en asfalt.

Accu

Het is essentieel voor de gezondheid en veiligheid van mensen om accu’s goed te recyclen. Het lood in autoaccu’s is uiterst giftig en mag nooit zomaar op een vuilnisbelt worden gestort. Probeer autoaccu’s daarom altijd netjes in te leveren bij de garage. Zij weten precies hoe ze dit milieuvriendelijk kunnen recyclen.

Motoren en transmissies

Motoren en transmissies hebben een relatief lange levensduur ten opzichte van bijvoorbeeld banden, oliefilters en ruitenwissers. Bovendien kun je ze ook nog vaak gebruiken in andere auto’s. Beide onderdelen kunnen worden gedemonteerd, gereinigd, gereviseerd en doorverkocht voor gebruik in andere auto’s.

Auto onderdelen gebruiken voor hergebruik in auto’s

Auto’s kunnen door bijvoorbeeld een ongeluk volledig afgeschreven worden. Meestal worden deze auto’s toch door verzekeringsmaatschappijen verkocht aan sloperijen. Deze auto sloperijen kopen deze auto’s op om ze volledig te demonteren. In de meeste geval vindt je de auto onderdelen op kenteken via de website. Er zijn namelijk vaak nog flink wat waardevolle onderdelen die daadwerkelijk nog in auto’s kunnen worden gebruikt. Dit is natuurlijk de ultieme manier van hergebruik, omdat het voor hetzelfde gebruik opnieuw wordt gebruikt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden