autobedrijf carpoint

Verhuistips om snel klaar te zijn: dat is lekker praktisch

Geplaatst op

Tijdens een verhuizing kan er van alles misgaan. Dat is ook logisch, want je bent afhankelijk van veel factoren. Om alles een beetje beter te laten verlopen, geven we je in deze blog een aantal tips waarmee je efficiënter kan verhuizen. Een aanhanger is een prima vervoersmiddel om spullen te vervoeren, zeker in de grote stad waar een verhuiswagen of vrachtwagen soms ietwat te groot is. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren.

Maak een systeem

Door een systeem te maken zorg je voor overzicht en orde. Geef een code aan de kamers en dozen. Laat deze corresponderen en zo weet iedere meewerkende verhuizen waar je spullen heen moeten.

Voorzichtigheid

Niets is zo irritant als je spullen kwijt zijn of dat ze beschadigen. Het is belangrijk om dozen te kiezen waarmee je spullen veilig vervoerd kunnen worden. Voor oude apparatuur raden we je aan de originele dozen te gebruiken voor het vervoer. Die hebben immers al een bescherming ingebouwd. Om helemaal zeker van je zaak te zijn kun je gebruik maken van opvulmateriaal. Wanneer je kasten of andere grote spullen in de aanhanger vervoert, is het belangrijk om deze vast te maken. Hiervoor kun je heel gemakkelijk een net gebruiken wat je aan de onderkant van de aanhanger vast maakt. Zo verschuift er niets tijdens het rijden. Ook lades en kastdeuren kun je beter vast maken. Gebruik hier gewoon plakband voor wat ook weer zonder sporen en schade te verwijderen is.

Planning

Maak een planning en houd je eraan. Zorg dat alle dozen ingepakt zijn, zodat het alleen nog een kwestie van vervoeren en uitpakken is. Wellicht kun je zelfs incalculeren dat je een gedeelte van de dozen, bijvoorbeeld die boven staan in kamers die van lager belang zijn voor de bewoning, bijvoorbeeld de studeerkamer, later doet. Dit scheelt jou tijd en die van de mensen die je helpen.

Checklist

Zorg voor een checklist. Dan kunnen de verhuizers alles afvinken. Dat weet je wat er allemaal in huis is en waar het gebleven is. Dat zorgt voor een snelle en prettige verhuizing.

Slim uitpakken

Verdeel het aantal kamers onder de verhuizers en laat ze stuk voor stuk een kamer inpakken. Zo is het werk sneller en beter klaar omdat iedereen zich op een kamer focust. Op deze manier gaan er geen mensen zwerven met spullen door het huis die dan overal terechtkomen.

Lees verder

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden