autobedrijf carpoint

Is een autoverzekering verplicht?

Geplaatst op

Goed op reis gaan is meer dan het halve werk. Het is zelfs het leeuwendeel van de factoren die het succes van je trip bepalen. Denk aan de technische staat van je auto, de juiste route kiezen en natuurlijk een gedegen verzekering, want je wilt geen gedoe over geld. Denk dus goed na wat je nodig hebt en of je dit al geregeld hebt. In deze blog vertellen we je meer over de verplichte autoverzekering en andere interessante onderwerpen.

Is een autoverzekering verplicht?

Een goed antwoord op deze vraag is relatief gemakkelijk te geven, want het is een welluidend ja. Het gaat hierom de zogenaamde WA-autoverzekering. Deze verzekering vergoedt de schade die jezelf met je auto hebt aangericht. Je eigen schade wordt niet vergoed. Ook als iemand anders schade aan je auto toebrengt, jij niet aan de ander, dan wordt er niets uitgekeerd. Er zijn wel andere verzekeringen die je eigen schade dekken, zoals een allriskverzekering en bepekt casco.

Autoverzekering wanneer allrisk?

Wanneer je alle schade vergoed wilt hebben aan je eigen auto en die van de ander, dan is het slim om een allriskverzekering af te sluiten. Deze wordt ook wel volledig casco genoemd. Bij een beperkt casco wordt schade door diefstal, glasschade, botsing met dieren en brand, explosie en blikseminslag gedekt. Daarnaast is er dus allrisk, dat daarbij ook schade door aanrijdingen, slippen, onvoorziene zaken en te water raken dekt.

Wat kost een autoverzekering voor 18 jarige?

De precieze bedragen kunnen sterk uiteenlopen, dat hangt van de verschillende verzekeringsmaatschappijen af. Wel kunnen we stellen dat de premie voor een autoverzekering voor iemand van 18 jaar hoger zal liggen dan die voor iemand van 35. Dit heeft te maken met het feit dat relatief vele jongeren betrokken zijn bij ongelukken, dat komt omdat ze onervaren zijn met het autorijden en doorgaans meer risico’s nemen.

Conclusie

Een autoverzekering uitzoeken hangt af van je behoeften en hoe oud je auto is. Wanneer deze tweedehands is en nog twee jaar mee kan, is het niet verstandig om een allrisk te kiezen. Een nieuwe auto is wel een kanshebber voor een allriskverzekering.

Lees verder

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden