autobedrijf carpoint

Hoe vervoer je spullen in de auto?

Geplaatst op

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je moet veel spullen vervoeren met je auto. Het liefst rij je zo min mogelijk heen en weer, maar het vervoeren van deze spullen moet wel veilig zijn in het verkeer. In deze blog lees je hoe je je auto het best kunt inrichten en hoe je je spullen veilig en makkelijk kunt vervoeren.

Zware spullen

Wanneer je zware meubels zoals een kast, bank of tafel wilt vervoeren is het belangrijk dat deze spullen het laadvermogen van je auto niet overschrijden. Het laadvermogen vind je in het instructieboekje van je auto of je kunt dit navragen bij de garage. Wanneer je meubels onder het laadvermogen zitten kun je je auto gaan inrichten. Zorg dat de meubels goed vastzitten en dat ze niet in het gezichtsveld van de chauffeur zitten. 

Uitstekende voorwerpen

Een meubel mag maximaal één meter achter het achterste punt van de auto uitsteken. Losse planken of andere lange voorwerpen mogen maximaal vijf meter achter de auto uitsteken. Steekt je lading langer dan één meter uit? Hang dan een rood-wit, diagonaal gestreept markeringsbord aan je lading. Als je spullen op het autodak wilt vervoeren, mogen deze aan de voorkant uitsteken. De voorwerpen mogen niet meer dan 3,5 meter voor het stuurwiel uitsteken. Ook aan deze voorwerpen hang je een markeringsbord. 

Losse spullen

Deze voorwerpen zal je het meeste vervoeren: kleine spullen zoals een lampje, tas of een doos. Je zou denken dat deze heel makkelijk te vervoeren zijn, maar vergis je niet! Deze spullen kunnen bij het remmen of bij het nemen van bochten flink verschuiven en daarmee kapotgaan. Gebruik daarom euronorm bakken om je spullen te vervoeren en op te slaan. Dit zijn kunststof containers in alle soorten en maten die je efficiënt kunt gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden