autobedrijf carpoint

Hoe bereid ik mijn auto voor op een Apk-keuring?

Geplaatst op

Elk jaar worden er weer talloze Apk-keuringen uitgevoerd. Deze keuring is een controle of je auto nog voldoet aan alle wettelijk vastgestelde veiligheid- en milieueisen. Zonder een geldige APK mag je simpelweg niet de weg op. Je bent dan niet verzekerd en je loopt risico een grote boete op te lopen. Daarnaast kun je met een nieuwe APK Amstelveen bij Koolhaas weer veilig de weg op. We zetten een aantal tips op een rijtje hoe je kan helpen de auto voor te bereiden voor een keuring.

Veel voorkomende afkeurredenen

Je wilt natuurlijk dat je auto door de keuring komt. Als deze namelijk wordt afgekeurd dan kun je de auto net zo goed naar de sloop brengen. Je kunt er dan nog een kleine som geld voor vangen. Daarnaast is het mogelijk dat je door de keuring komt, maar dat er eerst een aantal noodzakelijke reparaties uitgevoerd worden. We zetten een aantal veel voorkomende punten op een rij waar je op afgekeurd kan worden:

  • Onder de maat bandprofiel
  • Lage bandenspanning
  • Versleten remmen
  • Uitlaatlek
  • Kapotte ruitenwissers
  • Te verouderde auto

Door een aantal reparaties zelf uit te voeren voorkom je dat je auto straks met veel moeite door de keuring komt. Onderhoudskosten in de garage kunnen een duur kostenplaatje worden. Je kunt natuurlijk niet een volledige onderhoudsbeurt uitvoeren, maar ook op kleine punten kan een auto dus afgekeurd worden. Voorkom ze door zelf de volgende werkzaamheden uit te voeren.

Schoonmaakbeurt

Geef de auto een goede schoonmaakbeurt zodat alle onderdelen goed zichtbaar zijn. De staat van de auto is dan makkelijk te zien. De auto kan op deze manier snel en makkelijker door een keuring komen.

Oliepeil

Controleer zelf regelmatig het oliepeil van de auto. Het bijvullen is eenvoudig uit te voeren en het scheelt weer in de kosten als de monteur dit voor je moet doen tijdens de keuring.

Ruitenwissers

Hetzelfde geld voor de koel- en ruitenwisservloeistof. Controleer of de tanks nog over voldoende vloeistof beschikken. Daarnaast moeten de ruitenwissers goed functioneren. Een ruitenwisser die zichtbare strepen achterlaat op je ramen wordt altijd vervangen bij een keuring.

Bandencheck

De banden van je auto moeten in goede conditie zijn. Ga deze stuk voor stuk bij langs. Check of de banden nog genoeg profiel hebben en wat de bandenspanning is. De banden kun je eventueel zelf bijvullen met lucht bij het lokale tankstation. Controleer de handleiding van de auto of het etiket bij de rijdersstoel over welke bandenspanning de banden moeten beschikken.

Met deze tips ruim je de kleine onderhoudsdingetjes al uit de weg. Zo kun je weer veiliger de weg op en bespaar je op de kosten voorafgaand de Apk-keuring.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden