autobedrijf carpoint

Heb ik een dashcam nodig voor mijn motor?

Geplaatst op

Een dashcam is een camera die je aan een voertuig of helm monteert om het verkeer en de weg continu te filmen. Als je geen dashcam hebt voor je motor, dan moet je zeker overwegen om te investeren in een dashcam. Er zijn veel voordelen die je kunt halen uit het hebben van een dashcam.

Hou het verkeer in de gaten

Misschien ben je zelf wel een hele verstandige bestuurder, die netjes zijn richtingsaanwijzer aanzet als je wilt inhalen maar er zijn ook een heleboel die zich niet aan de regels houden. Hierdoor kan je zelf maar ook andere bestuurders in gevaarlijkste situaties belanden. Daarom is het altijd handig om een dashcam te hebben. Het hoeft niet altijd een ongeluk te zijn waarbij je het nodig hebt. Het kan ook prima bewijs zijn voor een boete of een verkeersruzie.

Bewijs voor de verzekering

Het hebben van een dashcam betekent in de meeste gevallen dat je 1-0 voor staat bij de verzekering. Telkens wanneer je met jouw motor de weg op gaat, is er kans op een ongeval met letsel of schade aan eigendommen of voertuigen van andere. Als je een ongeluk hebt en een verzekeringsclaim indient, dan zal het bedrijf willen weten wie er de schuld heeft. Motorrijders krijgen vaak de schuld van auto-ongelukken als het de andere bestuurder is die schuld heeft. Een dashcam zal je voorzien van het bewijs dat je moet geven aan jouw verzekeringsmaatschappij. Steeds vaker trekken zulke bedrijven hun conclusies uit beelden van een dashcam.

Haal meer uit jouw ritten

Een dashcam houdt je niet alleen veilig tijdens het rijden op een motor, maar zorgt er ook voor dat je meer plezier hebt tijdens het rijden. Je weet nooit wat je met je dashcam kunt vastleggen. Je zult in staat zijn om al je favoriete avonturen op te nemen. Je zult herinneringen hebben waar je de komende jaren van kunt genieten. Je zult ook in staat zijn om de beelden te delen met jouw familieleden en vrienden.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden