Ga je deze zomer een roadtrip doen? Ook al heb je zelf een auto, een huurauto heeft een aantal voordelen. Bijvoorbeeld als je auto een aantal kuren heeft of als je je zakelijke auto alleen in Nederland mag gebruiken. We schetsen je een kostenplaatje en geven een aantal tips.

Voorbereiding autohuur

Als je al vroeg in het jaar je plannen hebt gemaakt, is het verstandig je auto zo vroeg mogelijk te reserveren. Vergelijkingssites kunnen je een goed beeld geven van de meest voordelige autoverhuur. Let er wel op dat je de aanvraag nog moet kunnen annuleren, want als er een goedkopere optie wordt aangeboden moet je er wel gebruik van kunnen maken.

Autoverzekering

Als je een auto huurt, krijg je altijd de mogelijkheid om het eigen risico bij schade te verminderen. Ook zijn er tal van mogelijkheden om extra te verzekeren. Controleer altijd eerst van te voren wat je eigen verzekering al dekt. De aansprakelijkheidsverzekering bij je auto dekt al een aantal basis zaken.

Bereken je tol

Elk land kent eigen regels. Als je door Europa gaat toeren is de kans groot dat je op een tolweg terecht komt. Wellicht kom je ook in gebieden waar je noodzakelijkerwijs met een pondje of een schip een water moet oversteken. Houd rekening met deze kosten en zorg dat je alvast weet wat je ongeveer kwijt bent.

Zoek goedkope brandstof

De kosten van je brandstof worden een serieuze factor als je meerdere weken op pad gaat. Het zoeken van goedkope locaties kan je dan ook veel geld besparen. In Nederland doe je er goed aan om een onbemand tankstation op een industrieterrein te zoeken, deze zijn vaak een stuk goedkoper dan de pompstations aan de snelweg. Als je meerdere landen aandoet kan het zeker de moeite waard zijn om extra te tanken in het goedkoopste land.

Enthousiast geworden voor een roadtrip? Bij Enterprise Autoverhuur kun je in heel Europa terecht voor een auto.