autobedrijf carpoint

Een nieuwe auto gekocht en een autoverzekering afsluiten?

Geplaatst op

Bij auto verzekering Univé kun je terecht voor het afsluiten van een autoverzekering. Check altijd na wat de kosten zijn per verzekering. Indien je het nodig vindt, kun je altijd aanvullende verzekeringen toevoegen. Houdt ook rekening mee met het type auto dat je gebruikt en kies gebaseerd op je auto één soort verzekering uit.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Je hebt drie keuzemogelijkheden voor het kiezen van een autoverzekering. Naast deze drie soorten verzekeringen kun je ook te maken krijgen met aanvullende verzekeringen.

Allrisk autoverzekering

Bij een allrisk autoverzekering worden de kosten die je maakt volledig gedekt. De schade die je veroorzaakt wordt door de verzekeringsmaatschappij vergoedt. Als je het hebt over de allrisk autoverzekering, dan kan je een aantal punten op rij zetten. Namelijk: schade die door jou veroorzaakt is, schade door vandalisme en de schade wanneer je auto total loss is verklaard. Bij het total loss verklaring van je auto krijg je de dagwaarde van je auto vergoed.

Beperkte casco verzekering (WA+)

Als je een stap terug wilt zetten en iets minder wilt betalen voor je autoverzekering, dan kan je voor een beperkte cascoverzekering kiezen. Hiermee zal je alsnog boven de basisdekking zijn en in vergelijking met de basisverzekering meer dekking krijgen. Bij deze verzekering wordt je auto meestal voor de volgende situaties verzekerd:

  • Schade leiden door diefstal, joyriding of inbraak
  • Schade leiden door brand
  • Schade leiden door een aanrijding tegen een dier
  • Schade leiden door overstroming, storm of hagel
  • Ruitbreuk Schade

(WA) Basisverzekering

In de meeste gevallen heb je weinig autoverzekering kosten als je voor een basisverzekering kiest. Ook heb je het minste wat je van je verzekeringsmaatschappij vergoed krijgt. Bij een WA-verzekering wordt je alleen vergoedt als je schade aan anderen veroorzaakt. Daarbuiten heb je geen recht op vergoeding door je verzekeringsmaatschappij. Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor:

  • Schade bij diefstal of inbraak
  • Schade bij ruitinslag
  • Schade bij brand of storm
  • Schade bij vandalisme
  • Schade veroorzaakt door jezelf

Aanvullende verzekeringen

Een van de keuzes die je kunt toevoegen bij je autoverzekering is de no-claimbeschermer. Daarnaast kan je ook kiezen inzittendenverzekering aan te gaan. 

No-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer beschermt je bij het claimen van schadevergoeding tegen het wegvallen van je no-claimkorting. Jaarlijks heb je het recht om maximaal 1 schadevergoeding te claimen zonder dat je premie wordt verhoogd. Wel gaan je schadevrije jaren achteruit. Als je toch meer dan 1 schadeclaim ontvangt, dan zal je no-claimkorting wegvallen en je premie hoger wordt.

Inzittendenverzekering

Bij het toevoegen van een inzittendenverzekering bij je autoverzekering, kan je enorme financiële gevolgen voorkomen. Zo stel je vooraf met je verzekeringsmaatschappij een vergoeding vast, die je bij het oplopen van letselschade vergoed krijgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden