autobedrijf carpoint

Dit mag je niet vergeten wanneer je met de aanhanger gaat rijden!

Geplaatst op

Aanhangers kunnen ontzettend handig zijn. Een auto biedt soms niet genoeg ruimte om alle spullen die je mee wilt nemen in te vervoeren. Bovendien is de bekleding van je auto kostbaar en plaats je er liever geen zware, vieze of scherpe materialen op. Vandaar dat het altijd wel een keer zal voorkomen dat je een aanhanger nodig zal hebben. Heb jij een aanhanger nodig, dan lees je in dit artikel wat je absoluut niet mag vergeten. Met behulp van deze tips weet jij zeker dat je veilig de weg opgaat. Als je niet iedere dag (lees: zelden) met een aanhanger rijdt, is het aan te raden om deze tips goed op te volgen. Ook als je juist wel vaak met een aanhanger rijdt is het echter van belang om scherp te blijven. Daarom is het aan te raden om de aanhanger altijd even te controleren.

Controleer de verlichting van de aanhanger

Om te beginnen is het belangrijk dat je met de aanhanger veilig de weg op kunt. Controleer daarom altijd of de verlichting van de aanhanger werkt. Als je met een aanhanger rijdt, zien mensen de verlichting aan de achterkant van je auto niet. Daarom heeft een aanhanger zelf ook remlichten en knipperlichten. Als een aanhanger een lange tijd stil heeft gestaan of verouderd is, kunnen deze soms niet meer naar behoren werken. Daarom is het aan te raden om altijd een grondige check te doen voordat je begint met rijden.

Maak gebruik van neuswielen

Veel aanhangers zijn voorzien van neuswielen, maar neuswielen zijn niet verplicht. Toch kunnen we je aanraden om voor een aanhanger met neuswiel te kiezen. Je kunt een neuswiel ook los bestellen indien jouw aanhanger dit onderdeel niet heeft. Waarom neuswielen aan te raden zijn? Ze maken je aanhanger makkelijker om te besturen wanneer deze afgekoppeld is. Wil je de aanhanger met de hand iets verplaatsen, dan is een neuswiel dus zeker aan te raden. Neuswielen kun je los bestellen indien jouw aanhanger niet van een neuswiel voorzien is. Controleer ook goed of jouw auto en rijbewijs geschikt zijn om de aanhanger in kwestie mee te trekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden