autobedrijf carpoint

De historie van de prive chauffeur

Geplaatst op

Prive chauffeurs zijn een bijzonder interessant fenomeen, die de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen hebben. Waar het inhuren van een prive chauffeur voorheen nog gezien werd als iets voor de elite, is het tegenwoordig steeds populairder. De voordelen zijn dan ook duidelijk. In deze blog gaan we daar niet op in, maar we nemen een kijkje naar vroeger. Hoe is het beroep van prive chauffeur ontstaan en wat is er kenmerkend aan? Deze vragen worden hier beantwoord.

Wat is een privé chauffeur precies?

In het kost is een privé chauffeur een persoon die betaald wordt om een auto met daarin passagiers te vervoeren van A naar B. In het begin van het beroep waren de prive chauffeurs persoonlijk in dienst van degene die de auto bezat. De aantrekkingskracht van deze chauffeurs zorgde er al snel voor dat er bedrijven werden opgericht waar je een prive chauffeur kunt inhuren, al dan niet met auto. Ook werd er een mogelijkheid geboden om chauffeurs in te huren voor één enkele rit of voor een langere termijn.

Oorsprong van de chauffeur in Frankrijk

Zoals het woord al doet vermoeden is de  term en het beroep ontstaan in Frankrijk, rond het begin van de twintigste eeuw. In eerste instantie waren de chauffeurs mensen die de eerste stoom-aangedreven auto’s konden bedienen. Ze waren dus in feite nodig om de auto aan de praat te krijgen én houden. Later, bij de eerste benzine auto’s waren chauffeurs ook nodig om de bepaalde buizen te verwarmen voordat de motor kon werken. Het woord chauffeur is dan ook een verbastering van chauffage, wat verhitten betekent. Een chauffeur was vroeger dus letterlijk een ‘verhitter’. De term is gebleven toen de functie van een chauffeur veranderde en gelijk is aan de hedendaagse functie van een prive chauffeur.

De dress code van een prive chauffeur

In de industrie is de manier waarop een chauffeur zichzelf presenteert van groot belang. Een stereotype prive chauffeur is een verzorgde professional, in een schoon pak met een overhemd en bijpassende stropdas en nette schoenen. De meeste chauffeurs dragen daarnaast zwarte leren handschoenen. Echter, doordat de prive chauffeurs aan populariteit winnen en een breder publiek bedienen, varieert ook de outfit meer. Voor beroemdheden is een prive chauffeur vaak ook een beveiliger. In dat geval is een iets andere outfit gewenst. Uiteraard blijft de professionele en verzorgde houding de standaard.

Lees verder

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden