autobedrijf carpoint

De 3 beste onderhandeltips om een tweedehands auto te kopen

Geplaatst op

Met goede onderhandelingstactieken kun je de prijs van een tweedehands auto flink verlagen. In dit artikel geeft een van onze autoverkopers daarom tips met de 3 beste onderhandelingstactieken.

1.      Targets

Autoverkopers moeten targets halen. Als je op zoek gaat naar een occasion, bekijk de autoaanbiedingen in de showroom, maak dan een proefrit en breng een scherp en realistisch bod uit. Na je proefrit ga je naar huis en vervolgens bel je de verkoper vlak voor sluitingstijd of op de laatste dag van de maand. Verkopers staan vaak onder druk om nog een (aantal) deals te sluiten, voordat een verkoopperiode eindigt. Vooral als de autodealer een slechte maand heeft gehad kan dit een effectieve strategie blijken. Het nadeel is alleen dat je niet weet of de verkoper zijn targets al gehaald heeft. Als je bod dan te ver van de vraagprijs af ligt bestaat de kans dat de auto aan je neus voorbij gaat.

2.      Geduld

Breng een bezoek aan de autodealer en vraag om een proefrit. Vertel de verkoper vervolgens dat je interesse hebt, maar dat je graag wilt weten of er nog ruimte is om te onderhandelen over de prijs. Ga het verkoopgesprek aan, doe een bod en weiger beleefd alle tegenaanbiedingen. Geef vervolgens je telefoonnummer, beëindig het gesprek en verlaat de dealer. Als de prijs die je geboden hebt binnen de mogelijkheden ligt, zal de verkoper je op een gegeven moment wel terugbellen.

3.      Weersomstandigheden

Bezoek een autodealer op dagen met slecht weer: sneeuw, wind en regen kan de verkoop van auto’s namelijk sterk negatief beïnvloeden. Als je een verkoopgesprek hebt en een bod uitbrengt dat niet direct geaccepteerd wordt, laat dan ook je telefoonnummer achter en verlaat de dealer. Naarmate het einde van de maand nadert wordt de druk op de verkoper groter om auto’s te verkopen. Dit kan ertoe leiden dat ze uiteindelijk toch akkoord gaan met je bod.

Onderhandelingsmarge

Vooral bij tweedehands auto’s is er vaak redelijk wat ruimte om te onderhandelen. Ga daarom op zoek naar informatie over de inruil- en marktwaarde van de auto die je op het oogt hebt. Op basis van die informatie kun je vervolgens een realistisch bod uitbrengen. Een marge van 10 tot 15 procent om te onderhandelen op de vraagprijs van occasions is bijvoorbeeld vaak wel mogelijk.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden