autobedrijf carpoint

Bespaar kosten met een studentchauffeur

Geplaatst op

Steeds meer mensen in Nederland nemen een privéchauffeur die hen naar allerlei locaties in Nederland brengt. Niet alleen mensen in de zakelijke wereld, maar ook mensen die slecht te been zijn of geen zin hebben om zelf te rijden. Er zijn verschillende soorten privéchauffeurs, waarbij de studentenchauffeur het goedkoopste alternatief is. In deze blog vertellen we je hoe je kosten kunt besparen door een studentchauffeur te nemen.

Studenten OV-chipkaart

Er zijn een aantal redenen waarom een studentchauffeur goedkoper is dan andere privéchauffeurs. Een van deze redenen is dat bijna alle studentchauffeurs beschikken over een geldige OV-chipkaart. Met deze ov-chipkaart kunnen ze doordeweeks vaak gratis reizen, waardoor je in veel gevallen geen reiskostenvergoeding hoeft te betalen voor doordeweekse ritten. In het weekend is dit vaak wel het geval, aangezien de OV-chipkaart dan niet geldig is. Vraag dit in alle gevallen voor de zekerheid na bij het bedrijf of check de website voor meer informatie hierover.

Lage tarieven

Veel bedrijven hanteren lage tarieven voor studentchauffeurs. Dit komt doordat er minder eisen gesteld worden aan een studentchauffeur dan aan een directiechauffeur. Door bijvoorbeeld een lager salaris, een minder lang opleidingstraject en andere zaken is het mogelijk dat je een studentchauffeur goedkoper kunt boeken dan een directiechauffeur. Als je wat minder geld te besteden hebt, maar toch veilig op de plek van bestemming wilt aankomen, dan is een studentchauffeur een uitstekende optie.

Uitstekende kennis en vaardigheden

Dat er minder eisen gesteld worden aan een studentchauffeur dan aan een directiechauffeur, wil niet zeggen dat een studentchauffeur een minder slechte keuze is. Bij de meeste autobedrijven ondergaan studentchauffeurs een uitgebreide rij test, die eerst behaald moet worden voordat ze de weg op mogen. Zo weet je zeker dat het met de rijvaardigheid, kennis van de wegen en verzorgdheid van de chauffeur wel goed zit. Daarnaast dragen alle chauffeurs vaak een representatief kostuum en wordt verwacht dat chauffeurs een flexibele houding aannemen voor wat betreft afwijkende werktijden.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Auto huren of kopen: wat is verstandiger?

De auto is één van de grootste kostenposten in een huishouden; elke maand betaal je weer voor de verzekering, belasting, onderhoud, afschrijving en...

Lees meer

Welke automerken zijn goedkoop te onderhouden?

Een van de duurste dingen die je kunt aanschaffen is de auto. Natuurlijk omdat de prijs voor een auto hoog ligt, ook tweedehands auto’s zijn niet...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden