autobedrijf carpoint

Autoruitschade in de winter

Geplaatst op

Het is momenteel herfst en de winter komt er weer aan, het wordt dus weer de periode van het jaar waarin de meeste autoruitschade wordt gerapporteerd. In deze blog vertellen we je de meest voorkomende redenen waardoor autoruitschade ontstaat en wat je er tegen kunt doen. 

Opspringende voorwerpen op de weg

Je rijdt rustig op de weg en plotseling hoor je een harde knal tegen de voorruit. Vaak zijn dit steentjes of harde voorwerpen die worden gelanceerd omdat een andere auto er overheen rijdt. Ook kan het zijn dat er vuil van een vrachtwagen of oprijwagen vliegt en tegen jouw autoruiten komt. Hier kun je helaas helemaal niks tegen doen. In de wintermaanden ligt er door het onstuimige weer een stuk meer vuil op de weg en is de kans dus groter dat jij iets tegen je ruit krijgt. Als je een barstje in je voorruit hebt is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren. In sommige gevallen is het zelfs van belang om de hele ruit te vervangen. Als je WA+ verzekerd bent zal de verzekering dit waarschijnlijk dekken, maar als je niet goed genoeg verzekerd bent kan dit best prijzig zijn. 

Inbraak en vandalisme

Wat ook vaker voorkomt in de herfst en wintermaanden is diefstal door ruiten in te tikken. In de zomer is het langer licht en zijn er meer mensen op de straat, dieven hebben dan minder tijd om ruiten in te slaan. In de wintermaanden is het een stuk donkerder en kouder waardoor dieven meer de ruimte krijgen om ruiten in te slaan. Het enige wat je hier tegen kunt doen is om extra dikke ruiten aan te schaffen. Anti-inbraak ruiten hebben meerdere lagen, waardoor het super moeilijk is om met een hard voorwerp de ruit te breken. Ook is het handig om een goed alarm aan te schaffen die de dieven doet schrikken als ze de auto een tik geven.

Autoruitschade in omgeving stadskanaal?

Heb je in de omgeving van stadskanaal last van autoruitschade, dan raden we autoruitschade stadskanaal aan. Hier kun je terecht voor zowel gebruikte al nieuwe autoruiten. Ze zorgen ervoor dat je weer vlot de weg op kunt zonder je druk te hoeven maken over je veiligheid en zicht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden