autobedrijf carpoint

Auto huren of kopen: wat is verstandiger?

Geplaatst op

De auto is één van de grootste kostenposten in een huishouden; elke maand betaal je weer voor de verzekering, belasting, onderhoud, afschrijving en uiteraard de brandstof. Voor velen is een auto voor de deur niet eens per se nodig. De auto wordt slechts sporadisch gebruikt, terwijl de maandelijkse kosten gewoon doorlopen. In veel gevallen loont het om helemaal geen auto te hebben en in de gevallen dat je er één nodig hebt, een auto te huren. In dit blog bespreken we verschillende scenario’s waarbij dit het geval is.

Scenario 1: je woont in een grote stad

Elke grote stad in Nederland beschikt over prima openbaar vervoer, waarmee je eenvoudig en efficiënt door de stad kunt reizen. In dit geval is het vaak niet gunstig om een auto te kopen. Vooral wanneer je werk en woning in dezelfde stad bevinden, loont het vaak niet om een auto in bezit te hebben. In de gevallen dat je toch wel een auto nodig hebt, kun je eventueel een busje huren.

Een ander nadeel van het bezitten van een auto in de grote stad is dat de kosten voor parkeervergunningen jaarlijks stijgen. In Utrecht kost een parkeervergunning bijvoorbeeld jaarlijks 342 euro en in Amsterdam betaal je voor je parkeervergunning maar liefst 535 euro per jaar!

Scenario 2: je gaat naar het buitenland

Zodra het vliegtuig geland is wil je natuurlijk mobiel blijven; in dat geval is een auto huren een uitkomst. Je haalt de auto bij het vliegveld op en levert deze bij vertrek weer keurig in. Dit is een stuk voordeliger dan telkens een taxi bestellen of lokaal een auto kopen. Ook wanneer je met de auto naar het buitenland wil kan het voordeliger zijn om een auto te huren. Ga je bijvoorbeeld op een roadtrip, dan kan het voordeliger zijn om een auto kilometervrij te huren. Met een eigen auto duizenden kilometers te gaan rijden kan namelijk flink in de papieren lopen.

Gerelateerde berichten

Bespaar kosten met een studentchauffeur

Steeds meer mensen in Nederland nemen een privéchauffeur die hen naar allerlei locaties in Nederland brengt. Niet alleen mensen in de zakelijke...

Lees meer

Welke automerken zijn goedkoop te onderhouden?

Een van de duurste dingen die je kunt aanschaffen is de auto. Natuurlijk omdat de prijs voor een auto hoog ligt, ook tweedehands auto’s zijn niet...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden