autobedrijf carpoint

Adviezen voor een goede showroom

Geplaatst op

Wanneer het gaat om een effectieve en prettige indeling van de showroom, is het belangrijk dat je rekening houdt met wat een potentiële klant kan stimuleren om tot een aankoop over te gaan. Op de marketingafdeling weten ze precies hoe dit zit; alle kleine beetjes helpen bij het overtuigen van de bezoeker om uiteindelijk over te gaan tot een aankoop. In deze blog willen we daarom graag wat interessante invalshoeken geven wanneer het gaat om de indeling van de showroom.

Advies #1: Zorg ervoor dat alles schoon is

Het spreekt misschien wel een beetje voor zich, maar het kunnen tonen van een schone showroom is essentieel voor een prettige ervaring en een goede eerste indruk bij de klant. Het is niet zozeer dat een schone ruimte extra stimuleert, maar het is vooral zo dat een vuile ruimte zorgt voor enige weerzin en afkeer. Dat is natuurlijk de laatste associatie die je wil hebben dat de bezoekers van je showroom hebben! Zorg er daarom dus voor dat je showroom er altijd netjes en mooi uitziet. 

Advies #2: Kies voor een neutrale inrichting

In de showroom wil je natuurlijk graag dat de auto’s in de schijnwerpers staan, letterlijk en figuurlijk! Het is belangrijk dat je zo min mogelijk aandacht trekt naar het interieur en zo veel mogelijk de focus legt op de auto’s. Het is dus aan te raden om te kiezen bijvoorbeeld voor een neutrale vloer, zoals een naadloze gietvloer. Dat zorgt ervoor dat je geen aandacht trekt met het interieur.

Advies #3: Maak de showroom uitnodigend

Ten slotte wil je niet alleen de showroom gebruiken om op de beste manier je aanbod van personenauto’s uit de verf te laten komen. Je wil immers niet alleen dat de bezoekers direct tot de auto’s worden getrokken, maar je wil ook dat de omgeving prettig genoeg is om ervoor te zorgen dat men het niet erg vindt om er eventjes rond te blijven hangen. Een kopje koffie dat wordt aangeboden zal eerder in ontvangst genomen worden wanneer men het prettig vindt om nog eventjes te zitten en wat boekjes door te bladeren of om even te overleggen met een verkoper.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden