autobedrijf carpoint

3 cruciaalste dingen voor in je auto

Geplaatst op

Er zijn een aantal dingen die van omvangrijk belang zijn als het gaat om het behouden en garanderen van een degelijke veiligheid als je deelneemt aan het verkeer. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je degelijk voorbereid bent als er bijvoorbeeld een ongeval plaatsvindt. In dit artikel willen we je daar met genoegen wat meer informatie over geven. Het kan immers erg gemakkelijk zijn om ervoor te zorgen dat je in het geval van een verkeersongeval vlugger weer op weg kunt. Lees hier dus welke 3 cruciale auto onderdelen je dient te hebben als je in de auto stapt.

#1 Een gevarendriehoek

In een hoop gevallen zul je merken dat een ongeval plaatsvindt op een onhandige en mogelijk gevaarlijke plaats. In dergelijke omstandigheden dien je er natuurlijk ervoor zorgen dat je je eigen veiligheid en die van je medepassagiers zeker stelt. Dit is zeker belangrijk als je langs de kant van een drukke weg staat te wachten op de ANWB. Dat is natuurlijk niet de meest veilige plek. Om dat gevaar wat weg te kunnen nemen, zal een gevarendriehoek de uitkomst kunnen bieden door ervoor zorgen dat je het andere verkeer vooraf er alert op maakt dat er een gevaarlijke verkeerssituatie is en dat ze dus meer en beter op dienen letten.

#2  Een reservewiel

Het is niet per se iedere auto-eigenaar overkomen, maar desondanks gebeurt het erg vaak: een lekke band. Het zal in veruit de meeste situaties niet zo zeer om een klapband gaan, en het zal daardoor dus tevens niet altijd even gevaarlijk zijn. Desondanks is het een erg onhandige stand van zaken als je onderweg bent en je merkt dat je auto ietwat meer dan gewoonlijk naar de rechter- of de linkerkant leunt. Dan is de kans aanwezig dat je te maken hebt met een lekke band. In een hoop gevallen kun je de Wegenwacht bellen en ben je na een uurtje of twee weer onderweg. Ondanks deze degelijke dienstverlening zul je in haast alle auto´s, met name de wat oudere modellen, een reservewiel aantreffen of op zijn minst een thuisbrengertje. Je dient er natuurlijk wel voor zorgen dat deze in een goede staat verkeerd!

#3 Sneeuwkettingen

Er is een grote kans dat je hier in Nederland niet een hoop gebruik zult hoeven repareren van sneeuwkettingen. Desondanks kan het erg praktisch zijn om ze in je auto te hebben liggen als je een reisje plant naar bijvoorbeeld België, Duitsland of andere plekken waar het soms aardig wat kan sneeuwen. Vanzelfsprekend hoeft dit niet als je in hartje zomer op reis gaat, maar vergis je niet: je kunt ze soms nog harder nodig hebben dan je zou denken! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden